why!?

Varför kan inte alla vara lyckliga?
Att det ska vara så j*vla svårt att vara glad & lycklig.
Vad är problemet? ingen ska behöva må dåligt eller vara
självmordsbenägen om man inte förtjänar det.
En stor del av dom som mår dåligt förtjänar inte det,
Det är så lätt att visa att man inte bryr sig, det är så
lätt att lägga på ett fejksmile på läpparna, men det är fel!
Jag har själv varit deprimerad i ett par år, vad har jag gjort
för att förtjäna det? Det är orättvist att en del ska må skit
och andra ska må bra! Jag vill att alla ska må bra & vara glada.
Man har kompisar, familj, pojkvän, pengar, boende och allt man
behöver, men ändå mår man dåligt. Till vilken anledning?
Kan inte alla FÖRSÖKA vara så starka & glada som möjligt,
göra det bästa av situationen. När man mår dåligt ska man tillåta
sig själv att vara ledsen, det är alla. Vissa mer än andra.

Ensamt

Just nu känns allt ENSAMT.
Deppigt tråkigt & ensamt.
Men jag får vara positiv & hoppas på att allt blir bättre tills imorgon! :)

Kom igen nu!

Nu får ni faktiskt kommentera lite så jag vet vad jag ska skriva om...
Kom igen nu jag väntar på att få veta vad ni vill ha reda på :)
Kom igen nu!
Kram :)

Uppskatta vardagen

Jag tycker att vi ungdomar är för dåliga på att uppskatta vardagen, jag vet det är jätte svårt att göra det när man är deprimerad MEN tänk folk som inte ens får mat på bordet, barn som inte kan gå i skolan och folk som lider av cancer m.m. Dom flesta har det rätt bra med mat, hushåll, kläder & skolgång. Så försök uppskatta livet lite mer och hitta på saker ni tycker är roliga & unna er också saker då & då. Tex. jag tänkte snart unna mig en nagelförläning med fransk manikyr & ska också tatuera mig om tre veckor, det blir en här tatueringen som jag länge velat ha och ordet love (kärlek) betyder faktiskt väldigt mycket för mig, det tror jag det gör för er också om ni tänker efter :)


Rubrik rubrik rubrik

Fick en kommentar på det förra inlägget där det stod "gör du då? =)" vet inte riktigt hur jag ska tolka den frågan. men jag tänkte berätta lite om skola & fritid m.m. Jag går andra året på gymnasiet är alltså 17 år, Gick första året hotell & restaurang men hoppade sedan av allt som har med det att göra och istället praktiserar dom dagarna mina klasskompisar är i restaurangen. Det betyder att jag går i skolan Mån, Tis & Ons och praktiserar Tors & Fre på Toy S rus (stor leksaksaffär). Efter sex praktik dagar där fick jag juljobb som jag ser fram emot väldigt mycket. Jag har varit en som har skitit mycket i skolan dvs, varit kaxig, bråkat & skolkat. Men nu har jag gjort något som känns bra för mig då jag hoppade av hotell & restaurang programmet så nu känns allt mycket lättare. Så kära läsare gör det ni känner för då blir allt mycket lättare både psykiskt & fysiskt :)
På fritiden gör jag dock inget speciellt alls, umgås med kompisar sedan inget annat speciellt.
Vill gärna att ni kommentera mera så jag får lite önskemål på vad jag ska skriva om :)

Vad tycker ni?

Nu vill jag att NI ska kommentera vad ni tycker att jag ska skriva om. Jag skriver gärna om det ni vill, min blogg går ut på att finnas för er så kom igen att kommentera nu :D om ni vill ha tips om något, eller att jag ska skriva om något speciellt :)
Ska nu iväg en sväng om umgås med lite kompisar, är hemma senast kl. 22.00 och då kommer jag kolla era kommentarer sen skriva om det ni vill. om det är fler som kommentera så hinner jag inte skriva allt ikväll men då fortsätter jag imorgon. Eller ni kanske har några frågor om mig? isåfall fråga på!
Kram på er, hörs ikväll :)

GLÖM EJ

Glöm inte titta på EMA på MTV nu , det började vid 21.00.
Det får ni bara inte missa, dessutom blir man glad av all musik :D

Psykolog & Mediciner

Vill tipsa ALLA er som mår dåligt att söka hjälp! Jag går själv hos en psykolog som jag gillar jätte mycket.
Med henne kan jag prata med allt om, hon hjälper & stöttar mig & hon hr även tystnadsplikt.
Det är också viktigt att ni har en psykolog ni känner er trygga med & som ni känner lyssar på er & hjälper er. Jag har sjäv kickat två andra psykologer som jag inte kände hjälpte mig särskilt mycket. Även fast det var jobbigt att säga att jag inte ville ha dom så snälla gör det för det är bäst för er själva. Ni har rätt att vara egoistiska när det gäller sånt här.
Psykologen kan anse att ni lider av depression då kan ni få prata med en överläkare som kan skriva ut mediciner till er.
Jag går på antidepressiva som har hjälpt mig jätte mycket gick även på sömntabletter innan också det var dock inget bra för mig då jag var extremt trött dygnet runt och somnade hela tiden på lektioner m.m.
Lider man av depression har man oftast problem med sömnen också, min psykolog har hjälp mig jätte mycket med det!
Så som sagt: sök hjälp för ert eget bästa!

Vad glad jag blir!

Åh vad glad jag blir när jag märker att så många har hittat hit. Glad att ni är intresserade & jag får även chansen att hjälpa er som har det svårt precis som jag har.
Fick ett önske mål om att jag skulle skriva ett inlägg om hur man slutar blir rädd för sprutor.
Jag har själv varit lite rädd för sprutor innan , har haft mycket problem med magen och har legat inne på sjukhus och opererats m.m och har då fått stå ut med en hel del sprutor. Men så en dag kollade jag på "ambulans först till olycksplatsen" på tv4 fakta och vad är en spruta mot vad dom står ut med. Folk som lider av cancer flera år, folk som bryter armar & ben, folk som lider av svåra sjukdomar m.m.  Vad är en spruta jämfört med det egentligen?
En liten spruta som tar max 5 min.
Så har jag alltid tänkt, och på mig funkar det, hoppas det funkar på dig som skrev kommentaren också :)

en dag när allt var vädelöst!

Det var en kall & mörk kväll några dagar efter att jag & min pojkvän hade gjort slut. jag var hemma själv, låg i sängen & tårarna rann oavbrytet. Då insåg jag att jag ville inte leva mer, jag hetsade upp mig grät som bara den slog mig själv & hade ångest. Jag tog fram papper & penna och började skriva avskedsbrev till mina nära & kära, ett personligt brev till var & en. Jag la ut dom på altanen. Tog min väska la i en flaska vodka & massor av tabletter. Jag stängde av min mobil sen gav mig ut i natten. Gick , gick & gick satte mig på en bänk vid en skog & grät. Mamma & pappa ringde hela tiden , jag började få dåligt samvete för dom skrev sms att dom var så oroliga. Till slut svarade jag & mamma ville köra in mig till psyket vilket jag såklart vägrade! Så jag lovade henne att gå hem igen & lägga mig & sova. Jag gick då hem & rev alla brev i bitar, la mig sedan & grät till sömns. Dagen efter kändes allt lite bättre.

Ett tips: när vi känner att allt är väderlöst, att vi ger upp & inte vill leva mer. Ta på en varma kläder, bra musik i öronen & ger er ut på en promenad ensam & låt tankarna snurra. Efter ett tag känner ni att lugnet börjar komma &  att ni lugnat ner er & sedan är redo för att gå hem & vara en själva igen :)

Gör något bra!

Ibland känns allt vädelöst och man vill bara krypa ner i sängen och ligga där tills allt är bra. Det är jätte skönt med det hjälper inte speciellt mycket. Gör något bra istället, jag har själv märkt att om jag tex: får vg eller mvg på ett prov så blir jag jätte stolt över mig själv och livet känns lite bättre, eller när jag hittar på något kul känns allt bra.

Försök att rycka upp er och göra något ni vill och känner för eller gör något bra så ni kan vara stolta över er själva. det gör allt mycket bättre för stunden :)

Imorgon eller senare idag tänkte jag skriva om något jobbigt och känslosamt som jag själv varit med om. hoppas ni tycker det är intressant :)

Till er som vet hur det känns...

Denna blogg har jag valt att vara anonym i pga att jag tänker skriva rätt personligt.
Jag ska skriva om depression, försöka hjälpa andra, och skriva om mina egna upplevelser. och hur man kan få hjälp.
Vissa människor kommer säkert kommentera "hur svårt kan det vara att må bra då! sluta försöka få uppmärksamhet" ni som tänker så kan direkt gå ut från min blogg. för dom som lider av depression vet hur jobbigt och svårt det är. Jag gör det själv och har kämpat mot det i ca. 2 år. Det finns många tjejer & killar som håller sina känslor inom sig och som går runt med en klump i magen. Det är er jag vill hjälpa och berätta mina egna upplvelser för.
Ni får gärna kommentera vad ni vill att jag börjar skriva om, något peppande för er som är deppiga kanske, eller något jag har varit med om? eller hur jag mår just nu. Jag skriver om vad som helst så bara säg vad ni vill läsa om :)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0